Elintarviketyö-verkkokurssi
Elintarviketyö on itseopiskeluverkkokurssi. Kurssin tavoitteena on perehdyttää elintarvikealan työolosuhteisiin, altisteisiin ja niiden hallintaan. Aihealueina käsitellään mm. alan erityispiirteitä terveystarkastuksineen ja hygieniavaatimuksineen sekä jauhopölyaltistumista, toistotyötä ja lämpötyöolosuhteita. Kurssi liittyy erityisesti osaamisalueisiin työpaikkaselvitys ja terveystarkastukset yksilön terveyden edistämisessä. Kurssi koostuu tentin ja palauteosion lisäksi kymmenestä osiosta.
Tilaisuuden ohjelma
Verkkokurssin osa-alueet:
1. Elintarviketeollisuus alana
2. Elintarvikealan ominaispiirteet ja työympäristö
3. Altistuminen
4. Ergonomia ja toistotyö
5. Lämpötyöolosuhteet
6. Melu ja valaistus
7. Vuorotyö
8. Vaatimukset ja uhat terveydelle
9. Terveystarkastukset elintarvikealalla
10. Hygienia ja infektiot
11. Tentti
12. Palaute