ALUEELLINEN RAVITSEMUSKOULUTUS - SYÖPÄPOTILAA
Koulutus on kohdennettu lääkäreille, hoitajille ja ravitsemusterapeuteille sekä muulle sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle, joiden työtehtäviin koulutuksen aihealueet liittyvät. Koulutuksen sisältö painottuu aikuissyöpäpotilaan ravitsemushoitoon
Tilaisuuden ohjelma
ALUEELLINEN RAVITSEMUSKOULUTUS - SYÖPÄPOTILAAN RAVITSEMUS
tiistai 19.3.2024 Luentosali 2
Koulutus on kohdennettu lääkäreille, hoitajille ja ravitsemusterapeuteille sekä muulle sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle, joiden työtehtäviin koulutuksen aihealueet liittyvät. Koulutuksen sisältö painottuu aikuissyöpäpotilaan ravitsemushoitoon
8.45-9.00 Yhteyksien testaus ja koulutuksen avaus
9.00-9.45 Ravinto ja maha-suolikanavan syövät, ravitsemusterapeutti Anne-Maria Pajari
9.45-10.30 Liikunta osana syöpäpotilaan hoitoa, Prof Peeter Karihtala
10.30-10.45 Tauko
10.45-11.30 Syöpäpotilaan vajaaravitsemus, onkologi Veera Salminen
11.30-12.15 Ikääntynyt syöpäpotilas, Hospitalisti Sini Rintala
12.15-13.00 Ruokatauko
13.00-13.45 Ravitsemus palliatiivisen hoidon vaiheessa, onkologi Karoliina Rasi
13.45-14.30 Syöpäpotilaan ravitsemushoidon keinot, ravitsemusterapeutti Merja Jäntti
14.30-14.45 Tauko
14.45-15.30 Maha-suolikanavan syöpäleikkausten pitkäaikaisvaikutukset ravitsemukseen, ravitsemusterapeutti Anne Pohju
15.30-15.45 Loppukeskustelu